Gezond gewicht - gezond eten

Lukt het je maar niet om af te vallen?

Wat je ook eet, het lijkt allemaal niet uit te maken, want afvallen lukt niet (meer). Het lijkt wel of je al aankomt van kijken naar een krop sla!

Val je wel af maar komt het er zo weer bij?

Je bent al zo vaak afgevallen met een dieet, maar zodra je stopt, vliegen de pondjes er weer net zo hard aan.

Of weet je niet meer wat goed voor je is?

Hoor je zoveel goedbedoelde adviezen, dat je niet meer weet wat nou werkelijk gezonde voeding is voor jou?

Wil jij je blijvend slank en fit voelen?

Vroeger zeiden ze wel ‘elk pondje komt door het pondje’. Afvallen was simpelweg minder calorieën eten dan dat je verbruikt. Was het maar zo simpel, dan was bijna iedereen slank!
De laatste paar jaar zijn er veel nieuwe inzichten gekomen over waar mensen dik van worden en hoe je gezond af kunt vallen én slank kunt blijven. En daar komt heel wat meer bij kijken dan minder snoepen!

Slank zijn is wellicht niet het hoofddoel, maar wel je energiek en fit voelen. En dat gaat meestal niet samen met dik zijn. Bovendien hebben dikkere mensen veel meer gezondheidsrisico’s, zoals diabetes II en hart- en vaatziekten.

“Het is mijn missie dat alle mensen lekker in hun vel zitten,
zodat ze zich energiek en vitaal voelen”

Mijn zoektocht voor mijn eigen gewicht

Hoewel ik in mijn jeugd superslank was, werd het na mijn zwangerschap-pen steeds moeilijker om een mooi gewicht te behouden. En sinds de overgang werd het helemaal lastig. Had dat met zelfbeheersing te maken, met wilskracht? Nee, zeker niet. Er was meer aan de hand. Ik heb veel geprobeerd, het meeste zonder blijvend resultaat. Tot ik in mijn opleiding leerde wat stress, slapen, ontspannen, bewegen en je hormonen met je doen. Het is niet simpel calorieën tellen of meer sporten.

De laatste wetenschappelijke inzichten gebruik ik om je te helpen om een gezond gewicht te krijgen en houden. Ik ga je overigens niet helpen om broodmager te worden!

Je eindelijk weer slank en energiek voelen!

Leer welk voedsel gezond is

Eiwitten, vet, koolhydraten, vitamines en mineralen, ze hebben allemaal een belangrijke rol. Hoeveel ervan kun je het beste eten?

Wat heeft nog meer invloed op je gewicht behalve eten?

Stress als de grote boosdoener bij afvallen, maar ook de rol van slapen, ontspannen en bewegen (wat, wanneer, hoe, hoeveel).

Voel je weer energiek en fit

En dan is het zaak om de goede mix te vinden die voor jou werkt, want niet iedereen zit hetzelfde in elkaar.

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb bij Nienke ontdekt welke doelen voor mijn gezondheid centraal stonden. Ik vind het heel fijn dat ze mij met een boekje met vragen zelf in de actiestand zette. Hierdoor kon ik zelf de regie pakken en werken aan afvallen, tweewekelijks vasten en voldoende sporten. Dankjewel Nienke! Soms heb je net even dat zetje nodig om aan de slag te gaan.

Evy

Hoewel ik het idee had dat ik al heel gezond at, heb ik nog heel wat puntjes op de i kunnen zetten. Én ik heb geleerd dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Ondertussen heb ik al heel wat gaatjes in m’n broekriem bij moeten maken. En het belangrijkste is dat ik me er zo lekker bij voel!

Hanna

Wat komt er allemaal bij kijken?

Om blijvend op een gezond gewicht te komen, is er meer nodig dan alleen gezond eten. Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer en hoe is belangrijk. Wist je dat stress een van de belangrijkste oorzaken is waarom mensen niet kunnen afvallen? Daarnaast zijn zaken als ontspanning, slapen en je hormoonhuishouding (ook voor mannen!!) cruciaal. Ik besteed daar ook ruim aandacht aan, met name in de uitgebreidere trajecten.

Wil jij je ook weer slank en fit voelen?

Laten we samen kijken welk traject het beste bij jou past

Veelgestelde vragen

Is dit een dieet?

Nee, ik werk niet met diëten. Ik help je naar een gezondere leefstijl, die is er voor de rest van je leven. Maar het is zeker niet zo dat je niets lekkers meer mag.
Er is een uitzondering: er zijn mensen waarbij de stofwisseling zo verstoord is door crashdiëten, dat ze eerst op dieet moeten, voordat ze naar een gezonde leefstijl kunnen.

Wat is een leefstijl-APK?

Een leefstijl-APK is een sessie na een jaar, waarin we samen bekijken hoe het nu met je gaat. Wat gaat nog steeds goed, waar kun je weer wat beter op letten? Dit maakt de kans dat je terugvalt een stuk kleiner. Als je dat wil, kunnen we dat elk jaar herhalen.

Mag ik dan nooit meer een taartje?

Natuurlijk wel. Dat zou geen mens z’n hele leven volhouden. Ik ga uit van de 80-20 regel. Dat betekent dat je 80% van de tijd gezond eet en 20% van de tijd ook eens wat minder gezonde dingen mag.
Heb je een feestje? Geniet ervan, en zorg dat je de rest van de dag, of de dag erna, extra gezond eet.

Supermarktsafari??

Ja, echt! Je wil niet weten wat voor jungle een supermarkt eigenlijk is. Samen gaan we naar een supermarkt en gaan we kijken hoe jij tussen al deze producten je weg kunt vinden naar wat echt gezond (én lekker) is. En ik leer je etiketten lezen (indien van toepassing: leesbril mee!)

Ja! Ik wil me nu echt slank en energiek voelen!

Op welke manier kan ik je daarbij helpen?