Home » Leefstijl » Week van de werkstress, tip #1

Week van de werkstress, tip #1

door | 14 nov, 2022 | Leefstijl, Stress

Eet zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding, zodat je lichaam de optimale brandstof krijgt om je weer energiek te kunnen gaan voelen. Hoe presteert jouw auto als je hem sladressing geeft in plaats van benzine?

Open deur? Wellicht. Ik zie echter nog zoveel mensen met stress, die snel grijpen naar een snelle hap onderweg of kant-en-klaar voeding. Snap ik ook. Alleen het is niet slim. Stress vraagt enorm veel van je lichaam en gebruikt daardoor heel veel vitamines en mineralen. Op het moment dat je daar niet heel veel van binnenkrijgt, zullen er dus bouwstenen tekort zijn voor noodzakelijke andere processen. Voor de aanmaak van gelukshormonen, bijvoorbeeld. Deze gelukshormonen, of eigenlijk neurotransmitters, zijn noodzakelijk om je energiek, daadkrachtig en opgewekt te voelen (en nog een heleboel meer!). Dus heb je een tekort aan vitamines en mineralen, dan krijg je een tekort aan neurotransmitters en voel je je moe, futloos, neerslachtig en slaap je slechter.

Help je daar je stress mee verminderen? Nee. In tegendeel. Dus tip 1 is echt: zorg extra goed voor jezelf als je stress hebt en eet pure, onbewerkte voeding. Geen pakjes en zakjes, geen kant-en-klaar maaltijden, maar verse groenten en fruit. Zoveel mogelijk, het liefst in alle kleuren van de regenboog. Zorg daarnaast voor voldoende eiwitten en gezonde vetten (vette vis en olijfolie zijn het best, kokosolie en roomboter (ja echt!!) zijn ook oké).

Brood, pasta, rijst, aardappels, mogen allemaal wel een beetje minder. En probeer met een grote boog om suikers heen te lopen. Die slopen je energieniveau als een malle. Dus mijd alle frisdrank, koek en snoep. Maar ook in bijna alle pakjes en zakjes zit teveel suiker en zout. Eet een salade bij je lunch, of maak een grote pan voedzame soep (pompensoep of courgettesoep bijvoorbeeld) en vries die in porties in. Reuze lekker en makkelijk en je krijgt zomaar een grote hoeveelheid groente binnen.

Een goede multivitamine en Omega-3 (visolie) zijn in feite ook onmisbaar. En je kunt jezelf nog veel meer ondersteunen met supplementen als je stress hebt. Wat goed is, verschilt van persoon tot persoon.

Stuur me een berichtje om hier meer informatie over te krijgen.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Doe niet aan time-management!

Doe niet aan time-management!

Hè? Niet aan time-management doen??! Maar dat hebben we juist geleerd! Je tijd goed en efficiënt indelen, dan kun je meer werk verzetten dan als je maar wat aanrommelt. Klopt. Alleen tijd is nooit je beperkende factor. Niemand kan 40 uur in de week (laat staan 60 of 80 uur, zoals veel ondernemers doen) super geconcentreerd werken. Door onze tijd alsmaar efficiënter in te delen, leggen we onszelf steeds meer druk op en loop je met open ogen in de val die burn-out heet.

lees verder
Insluipers

Insluipers

Je ziet ze niet, je hoort ze niet, maar toch zijn ze er. En ze sluipen bij je naar binnen zonder dat je er erg in hebt. Nou heb je van de meeste insluipers maar even last. Maar er is er eentje, die een stuk hardnekkiger kan zijn. Ik heb het natuurlijk over het corona-virus. Sommige mensen worden er amper ziek van, anderen ernstiger. En een deel kan heel lang last houden van restverschijnselen. Hoe kan dat nou?

lees verder
Goed ontbijten, hoor!

Goed ontbijten, hoor!

“Goed ontbijten, hoor!” Misschien zeiden je ouders dat vroeger tegen jou. Het klinkt ook heel logisch, toch? De koolhydraten in je eten zijn het gemakkelijkst te gebruiken als brandstof om te bewegen. Maar op het moment dat je meer koolhydraten eet dan dat je gelijk verbruikt, zal deze brandstof opgeslagen worden voor een later moment, in de vorm van ….. vet!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin