Home ¬Ľ Leefstijl ¬Ľ Week van de werkstress, tip #3

Week van de werkstress, tip #3

door | 16 nov, 2022 | Leefstijl, Stress

Sporten? Nee, daar heb je geen tijd voor deze week. Dat komt wel weer als je het rustiger hebt. Of in de vakantie. En bovendien, je hebt ook een beetje last van je rug.

Bewegen is heel belangrijk, als het even kan in de buitenlucht. Geen tijd om te sporten? Vind een manier van bewegen die wel in je agenda past (of pas je agenda aan ūüėČ).
Super als je 2 tot 3 keer per week op een vaste tijd gaat sporten. Een teamsport kan je helpen om je er ook echt aan te houden. Je wil je maten immers niet laten zitten! Maar ik snap ook dat dat voor sommige mensen met een onregelmatige agenda, lastig is. Zorg er dan voor dat je aan het begin van de week duidelijk plant wanneer jij die week gaat sporten (en hou je daar ook aan!).

Heb je daar geen tijd voor? Zorg dan dat je élke dag een uur gaat sporten! Sporten kost namelijk niet alleen tijd, het levert ook tijd op. Echt.

Door sporten word je niet alleen fysiek sterker en (meestal) leniger, het heeft nog tal van andere voordelen. Je voelt je na afloop energieker en fitter, doordat je niet alleen adrenaline aanmaakt, maar ook endorfine. En dat laatste geeft je een heel fijn gevoel (runners high). Sporten is dus ook heel goed tegen sombere gevoelens (zeker ook tegen depressie!). Je wordt er daadkrachtiger van, waardoor je buiten dat uurtje sporten, effectiever kunt werken.
Tijdens het sporten kun je niet aan je werk denken, niet lopen piekeren. Dat zorgt ervoor dat je mentaal even afstand kunt nemen. Je zult zien dat je daarna veel gemakkelijker een goede oplossing voor een probleem kunt bedenken.
En van sporten worden je spieren sterker en je conditie beter. Daardoor kun je afvallen en lekkerder in je vel komen te zitten.
Allemaal redenen waarom regelmatig sporten ook je werk ten goede komt!

Als je écht niet kunt sporten, dan zijn er nog allerlei andere mogelijkheden, waardoor je tóch een aantal voordelen mee kunt pakken. Yoga bijvoorbeeld, is ook heel goed om te ontspannen, even niet aan je werk te denken.

Ik heb ook een heleboel andere manieren om te ontspannen, die ook positieve effecten hebben op hoe je daarna weer aan het werk kunt.
Wil je meer hierover weten? Bel, mail, app, dm me!

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Week van de werkstress, tip #4

Week van de werkstress, tip #4

Doe niet aan time-management! Het klinkt zo logisch: leren om je tijd zo effici√ęnt mogelijk in te plannen. Maar het is dodelijk! Hoe harder je probeert je tijd zo effici√ęnt mogelijk in te plannen, hoe harder je richting burn-out zult hollen. Want weet je, er komen altijd onverwachte dingen tussendoor. En als jij je agenda helemaal dichtgetimmerd hebt, zul je acuut in de stress schieten als er maar √©√©n dingetje iets langer duurt dan je gepland had.

lees verder
Gelukshormonen

Gelukshormonen

In je lichaam zorgen heel veel verschillende stofjes ervoor dat alles werkt zoals het zou moeten werken (als het goed is). Op het moment dat je stress ervaart, wordt er veel adrenaline en cortisol geproduceerd. En daardoor worden er andere stofjes niet of veel minder geproduceerd, want die bouwstenen zijn niet oneindig beschikbaar. Wat we direct merken is dat er veel minder ‚Äėgelukshormonen‚Äô aangemaakt worden.

lees verder
Doe niet aan time-management!

Doe niet aan time-management!

H√®? Niet aan time-management doen??! Maar dat hebben we juist geleerd! Je tijd goed en effici√ęnt indelen, dan kun je meer werk verzetten dan als je maar wat aanrommelt. Klopt. Alleen tijd is nooit je beperkende factor. Niemand kan 40 uur in de week (laat staan 60 of 80 uur, zoals veel ondernemers doen) super geconcentreerd werken. Door onze tijd alsmaar effici√ęnter in te delen, leggen we onszelf steeds meer druk op en loop je met open ogen in de val die burn-out heet.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin