Home » Lekker in je vel » De laatste loodjes

De laatste loodjes

door | 12 mei, 2021 | Lekker in je vel

Afgelopen week had ik weer een paar dagen les. De laatste echte lessen voordat ik examen mag doen. Het is elke keer weer heerlijk om mijn mede-studenten te zien, bij elkaar te komen op een mooie plek in Nederland. Dit keer hadden we les in het oude Raadhuis van Maarn.

De avond ervoor kwam ik aan bij een B&B in Doorn: een oud tuinhuisje in een prachtige tuin. De gastvrouw had echt aan alles gedacht. Warme sloffen in allerlei maten, wollen plaids voor de frisse avonden, een paraplu (niet nodig gehad!), een bloemetje op tafel en een goed gevulde koelkast. En elke dag lag er wat lekkers: wat walnoten uit de tuin, een bosje basilicum, verse knoflook, een stukje gember voor in de thee.

De volgende ochtend werd ik al vroeg wakker van de eekhoorns die tikkertje speelden op het dak. Tijdens mijn ontbijt kwamen de eekhoorns ook ontbijten van de appel die aan een boom voor het raam was vastgemaakt. Wat een mooie nieuwsgierige en speelse diertjes zijn dat toch!

Toen ik bij het oude Raadhuis in Maarn aankwam, stonden een aantal mede-studenten al bovenaan het bordes naar me te zwaaien. Een heerlijk gevoel van welkom! Docent Peter zorgde voor een fijne sfeer, waarin we optimaal konden werken. Veel methoden kwamen nog een keer aan bod. Ik realiseerde me hoeveel we de afgelopen tijd hebben geleerd, hoeveel ‘gereedschap’ we inmiddels in onze koffer hebben zitten. Een aantal methoden konden we ook nog een keer met elkaar oefenen. Het was mooi weer, dus hebben we een groot deel van de tijd buiten kunnen ‘spelen’.

Een paar dagen later op de terugweg naar Texel bedacht ik me, wat een mooie reis ik aan het maken ben. Ik heb zoveel geleerd, ben op mooie plekken geweest, ik heb zoveel mooie mensen leren kennen. Het einde van deze reis is in zicht, maar de reis van mijn leven is nog lang niet klaar. Voorlopig blijf ik nog net zo nieuwsgierig en speels als een eekhoorn!

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Het lijkt wel of alles hier op Texel intenser is. Als de zon schijnt, schijnt hij fel en heb je binnen de kortste keren rode koontjes (én weer een portie vitamine D). Omdat het hier altijd waait, is de lucht ook schoner dan in de ‘binnenlanden’. Als het regent, word je echt kletsnat en helpt geen paraplu je. Als je op de fiets bent, heb je altijd wind tegen, lijkt het wel (zodat je geen bezoek aan de sportschool nodig hebt).

Lees meer
Hoe je je immuunsysteem kunt versterken in corona-tijd

Hoe je je immuunsysteem kunt versterken in corona-tijd

Toen anderhalf jaar geleden de eerste lockdown afgekondigd werd, kregen we te horen dat we onze handen stuk moesten wassen, het liefst met desinfecterende zeep. We moesten afstand tot elkaar houden en zoveel mogelijk binnen blijven. De bedoeling was natuurlijk goed, maar werken deze maatregelen wel?

Lees meer
Insluipers

Insluipers

Je ziet ze niet, je hoort ze niet, maar toch zijn ze er. En ze sluipen bij je naar binnen zonder dat je er erg in hebt. Nou heb je van de meeste insluipers maar even last. Maar er is er eentje, die een stuk hardnekkiger kan zijn. Ik heb het natuurlijk over het corona-virus. Sommige mensen worden er amper ziek van, anderen ernstiger. En een deel kan heel lang last houden van restverschijnselen. Hoe kan dat nou?

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin