Home » Lekker in je vel » De laatste loodjes

De laatste loodjes

door | 12 mei, 2021 | Lekker in je vel

Afgelopen week had ik weer een paar dagen les. De laatste echte lessen voordat ik examen mag doen. Het is elke keer weer heerlijk om mijn mede-studenten te zien, bij elkaar te komen op een mooie plek in Nederland. Dit keer hadden we les in het oude Raadhuis van Maarn.

De avond ervoor kwam ik aan bij een B&B in Doorn: een oud tuinhuisje in een prachtige tuin. De gastvrouw had echt aan alles gedacht. Warme sloffen in allerlei maten, wollen plaids voor de frisse avonden, een paraplu (niet nodig gehad!), een bloemetje op tafel en een goed gevulde koelkast. En elke dag lag er wat lekkers: wat walnoten uit de tuin, een bosje basilicum, verse knoflook, een stukje gember voor in de thee.

De volgende ochtend werd ik al vroeg wakker van de eekhoorns die tikkertje speelden op het dak. Tijdens mijn ontbijt kwamen de eekhoorns ook ontbijten van de appel die aan een boom voor het raam was vastgemaakt. Wat een mooie nieuwsgierige en speelse diertjes zijn dat toch!

Toen ik bij het oude Raadhuis in Maarn aankwam, stonden een aantal mede-studenten al bovenaan het bordes naar me te zwaaien. Een heerlijk gevoel van welkom! Docent Peter zorgde voor een fijne sfeer, waarin we optimaal konden werken. Veel methoden kwamen nog een keer aan bod. Ik realiseerde me hoeveel we de afgelopen tijd hebben geleerd, hoeveel ‘gereedschap’ we inmiddels in onze koffer hebben zitten. Een aantal methoden konden we ook nog een keer met elkaar oefenen. Het was mooi weer, dus hebben we een groot deel van de tijd buiten kunnen ‘spelen’.

Een paar dagen later op de terugweg naar Texel bedacht ik me, wat een mooie reis ik aan het maken ben. Ik heb zoveel geleerd, ben op mooie plekken geweest, ik heb zoveel mooie mensen leren kennen. Het einde van deze reis is in zicht, maar de reis van mijn leven is nog lang niet klaar. Voorlopig blijf ik nog net zo nieuwsgierig en speels als een eekhoorn!

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Goed ontbijten, hoor!

Goed ontbijten, hoor!

“Goed ontbijten, hoor!” Misschien zeiden je ouders dat vroeger tegen jou. Het klinkt ook heel logisch, toch? De koolhydraten in je eten zijn het gemakkelijkst te gebruiken als brandstof om te bewegen. Maar op het moment dat je meer koolhydraten eet dan dat je gelijk verbruikt, zal deze brandstof opgeslagen worden voor een later moment, in de vorm van ….. vet!

lees verder
Eten: vet ingewikkeld!

Eten: vet ingewikkeld!

Eten doen we allemaal, dat is toch niet zo ingewikkeld? Toch komt er meer bij kijken dan je zou verwachten. Er is namelijk een groot verschil tussen ‘vullen’ en ‘voeden’. Jezelf volproppen is inderdaad niet zo ingewikkeld.

lees verder
Oei ik groei

Oei ik groei

Toen ik in verwachting was van mijn oudste dochter, was het ‘verplichte literatuur’: het boek ‘Oei ik groei’. Dus las ik braaf het hele boek en dacht daarna goed voorbereid te zijn voor het ouderschap. Ik wist alles over de verschillende ontwikkelingsfasen van baby tot puber, de sprongetjes in de ontwikkeling en dat een tijdje stagnatie nodig is om daarna weer een sprongetje te kunnen maken.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin