Home » Lekker in je vel » Oei ik groei

Oei ik groei

door | 17 sep, 2021 | Lekker in je vel

Toen ik in verwachting was van mijn oudste dochter, was het ‘verplichte literatuur’: het boek ‘Oei ik groei’. Dus las ik braaf het hele boek en dacht daarna goed voorbereid te zijn voor het ouderschap. Ik wist alles over de verschillende ontwikkelingsfasen van baby tot puber, de sprongetjes in de ontwikkeling en dat een tijdje stagnatie nodig is om daarna weer een sprongetje te kunnen maken.

Weerbarstig

De werkelijkheid verliep echter anders. Ondanks alle kennis in mijn hoofd, bleek de praktijk weerbarstiger. Regelmatig zat ik met m’n handen in het haar en was ik wanhopig op zoek naar een verklaring voor het voor mij onbegrijpelijke gedrag van mijn spruit. Tot ik alle kennis die ik opgedaan had losliet en gewoon vanuit m’n gevoel naar m’n kindje ging kijken. Intuïtief bleek ik veel beter in staat om aan te voelen wat mijn dochter nodig had, dan wanneer ik het boek er naast hield.

Mijn kinderen zijn inmiddels groot en uitgevlogen (en best wel goed ‘gelukt’). Toch heb ik het afgelopen jaar heel vaak aan dit boek terug gedacht. Tijdens de opleidingen die ik de afgelopen tijd heb gevolgd, had ik regelmatig het gevoel dat ik heel veel informatie kreeg. Mijn kennis ging echt met sprongen vooruit. Soms kon ik het heel gemakkelijk toepassen, soms had het ook tijd nodig om écht eigen te worden. Gelukkig kregen we ook veel oefeningen om te zorgen dat we deze informatie in de praktijk konden toepassen.

In het echt

Ik weet nog goed het gevoel bij mijn eerste oefencliënt. Ik vond het hartstikke spannend! Tijdens het coachen kun je niet even rustig je aantekeningen erbij pakken om te beslissen welke vraag je nu het beste kunt stellen. Ik ging volledig intuïtief te werk. En dat ging goed! Regelmatig was ik verbaasd over wat ik zei en over de resultaten bij mijn oefencliënt.

En dan plopte het zinnetje ‘Oei ik groei’ weer op. Wat ben ik het afgelopen jaar hard gegroeid. Met sprongetjes, met stagnatie, met schijnbare terugval. Maar als ik nu terugkijk op de afgelopen periode, wow, wat een mooie ontwikkeling!

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Insluipers

Insluipers

Je ziet ze niet, je hoort ze niet, maar toch zijn ze er. En ze sluipen bij je naar binnen zonder dat je er erg in hebt. Nou heb je van de meeste insluipers maar even last. Maar er is er eentje, die een stuk hardnekkiger kan zijn. Ik heb het natuurlijk over het corona-virus. Sommige mensen worden er amper ziek van, anderen ernstiger. En een deel kan heel lang last houden van restverschijnselen. Hoe kan dat nou?

Lees meer
Hoe je je immuunsysteem kunt versterken in corona-tijd

Hoe je je immuunsysteem kunt versterken in corona-tijd

Toen anderhalf jaar geleden de eerste lockdown afgekondigd werd, kregen we te horen dat we onze handen stuk moesten wassen, het liefst met desinfecterende zeep. We moesten afstand tot elkaar houden en zoveel mogelijk binnen blijven. De bedoeling was natuurlijk goed, maar werken deze maatregelen wel?

Lees meer
Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Het lijkt wel of alles hier op Texel intenser is. Als de zon schijnt, schijnt hij fel en heb je binnen de kortste keren rode koontjes (én weer een portie vitamine D). Omdat het hier altijd waait, is de lucht ook schoner dan in de ‘binnenlanden’. Als het regent, word je echt kletsnat en helpt geen paraplu je. Als je op de fiets bent, heb je altijd wind tegen, lijkt het wel (zodat je geen bezoek aan de sportschool nodig hebt).

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin