Home » Lekker in je vel » Oei ik groei

Oei ik groei

door | 17 sep, 2021 | Lekker in je vel

Toen ik in verwachting was van mijn oudste dochter, was het ‘verplichte literatuur’: het boek ‘Oei ik groei’. Dus las ik braaf het hele boek en dacht daarna goed voorbereid te zijn voor het ouderschap. Ik wist alles over de verschillende ontwikkelingsfasen van baby tot puber, de sprongetjes in de ontwikkeling en dat een tijdje stagnatie nodig is om daarna weer een sprongetje te kunnen maken.

Weerbarstig

De werkelijkheid verliep echter anders. Ondanks alle kennis in mijn hoofd, bleek de praktijk weerbarstiger. Regelmatig zat ik met m’n handen in het haar en was ik wanhopig op zoek naar een verklaring voor het voor mij onbegrijpelijke gedrag van mijn spruit. Tot ik alle kennis die ik opgedaan had losliet en gewoon vanuit m’n gevoel naar m’n kindje ging kijken. Intuïtief bleek ik veel beter in staat om aan te voelen wat mijn dochter nodig had, dan wanneer ik het boek er naast hield.

Mijn kinderen zijn inmiddels groot en uitgevlogen (en best wel goed ‘gelukt’). Toch heb ik het afgelopen jaar heel vaak aan dit boek terug gedacht. Tijdens de opleidingen die ik de afgelopen tijd heb gevolgd, had ik regelmatig het gevoel dat ik heel veel informatie kreeg. Mijn kennis ging echt met sprongen vooruit. Soms kon ik het heel gemakkelijk toepassen, soms had het ook tijd nodig om écht eigen te worden. Gelukkig kregen we ook veel oefeningen om te zorgen dat we deze informatie in de praktijk konden toepassen.

In het echt

Ik weet nog goed het gevoel bij mijn eerste oefencliënt. Ik vond het hartstikke spannend! Tijdens het coachen kun je niet even rustig je aantekeningen erbij pakken om te beslissen welke vraag je nu het beste kunt stellen. Ik ging volledig intuïtief te werk. En dat ging goed! Regelmatig was ik verbaasd over wat ik zei en over de resultaten bij mijn oefencliënt.

En dan plopte het zinnetje ‘Oei ik groei’ weer op. Wat ben ik het afgelopen jaar hard gegroeid. Met sprongetjes, met stagnatie, met schijnbare terugval. Maar als ik nu terugkijk op de afgelopen periode, wow, wat een mooie ontwikkeling!

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Goed ontbijten, hoor!

Goed ontbijten, hoor!

“Goed ontbijten, hoor!” Misschien zeiden je ouders dat vroeger tegen jou. Het klinkt ook heel logisch, toch? De koolhydraten in je eten zijn het gemakkelijkst te gebruiken als brandstof om te bewegen. Maar op het moment dat je meer koolhydraten eet dan dat je gelijk verbruikt, zal deze brandstof opgeslagen worden voor een later moment, in de vorm van ….. vet!

lees verder
De laatste loodjes

De laatste loodjes

Afgelopen week had ik weer een paar dagen les. De laatste echte lessen voordat ik examen mag doen. Het is elke keer weer heerlijk om mijn mede-studenten te zien, bij elkaar te komen op een mooie plek in Nederland. Dit keer hadden we les in het oude Raadhuis van Maarn.

lees verder
Hoe je je immuunsysteem kunt versterken in corona-tijd

Hoe je je immuunsysteem kunt versterken in corona-tijd

Toen anderhalf jaar geleden de eerste lockdown afgekondigd werd, kregen we te horen dat we onze handen stuk moesten wassen, het liefst met desinfecterende zeep. We moesten afstand tot elkaar houden en zoveel mogelijk binnen blijven. De bedoeling was natuurlijk goed, maar werken deze maatregelen wel?

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin