Home » Mindset » Mijn geheim

Mijn geheim

door | 23 aug, 2022 | Mindset, Stress

Wat mijn geheim is?
Dat werd me laatst gevraagd. En om heel eerlijk te zijn, ik wil mijn geheim best met iedereen delen.
Als stresscoach help ik ondernemers NIET van de stress af. Niet? Nee! Een leven zonder stress bestaat helemaal niet (zeker niet voor ondernemers). En als het al zou bestaan, is het dodelijk saai.

Nee, ik leer ondernemers om op de goede manier met stress om te gaan. Stress is namelijk supernuttig en superhandig om even lekker te knallen. Alleen moet je niet in die stress blijven hangen. Daarom leer ik je waar die aan/uit knop van jouw stress zit (en dat kan voor iedereen anders zijn). Daardoor kun je na het knallen de knop weer omzetten en ontspannen.
Als jij de baas bent over die aan/uit knop, dan kun je knallen wanneer je wil én ontspannen wanneer je wil.

Wil jij daar meer van weten? Download dan nu mijn gratis eBook ‘Stress de baas’.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Week van de werkstress, tip #4

Week van de werkstress, tip #4

Doe niet aan time-management! Het klinkt zo logisch: leren om je tijd zo efficiënt mogelijk in te plannen. Maar het is dodelijk! Hoe harder je probeert je tijd zo efficiënt mogelijk in te plannen, hoe harder je richting burn-out zult hollen. Want weet je, er komen altijd onverwachte dingen tussendoor. En als jij je agenda helemaal dichtgetimmerd hebt, zul je acuut in de stress schieten als er maar één dingetje iets langer duurt dan je gepland had.

lees verder
Gelukshormonen

Gelukshormonen

In je lichaam zorgen heel veel verschillende stofjes ervoor dat alles werkt zoals het zou moeten werken (als het goed is). Op het moment dat je stress ervaart, wordt er veel adrenaline en cortisol geproduceerd. En daardoor worden er andere stofjes niet of veel minder geproduceerd, want die bouwstenen zijn niet oneindig beschikbaar. Wat we direct merken is dat er veel minder ‘gelukshormonen’ aangemaakt worden.

lees verder
De zeilen verzetten

De zeilen verzetten

Vorige week ging ik zeilen. Ik ben vrijwilliger op een oude loodsbotter. Een prachtige boot, maar wel zwaar en log in het zeilen. We moesten het schip weer terugvaren naar zijn thuishaven Oudeschild. Het weer was mooi, de zon scheen, windkracht 2 uit het noordwesten. Eenmaal de haven uit, snel alle zeilen hijsen, het grootzeil, de fok en ook de kluiver werd meteen bijgezet. En daar lagen we, heerlijk te dobberen. Het was inmiddels vrijwel windstil geworden. Gelukkig keerde al snel het tij (letterlijk!) en werden we met de stroom meegenomen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin