Home » Mindset » Postduivengevoel

Postduivengevoel

door | 4 sep, 2022 | Mindset, Stress

Heb jij dat ook, een postduivengevoel? Een postduif weet feilloos de weg te vinden. Hoe hij dat precies doet, is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk spelen de zon, het magnetisch veld en geur een belangrijke rol.

Weet jij ook waar jij naartoe wil? Weet jij als ondernemer welke kant je met je bedrijf op wil? Er komt zoveel op je af, waar wil je ‘ja’ op zeggen en waartegen is een ‘nee’ beter? Als je overal ‘ja’ op zegt, verzuip je in het werk. Werk dat misschien helemaal niet bij je past. Of wat je niets oplevert. Hoe maak jij het onderscheid?

Wat voor mij goed werkt is om elk besluit naast mijn kernwaarden te leggen. Kernwaarden? Wat zijn dat? Dat zijn een aantal waarden, die voor mij zó belangrijk zijn, dat ze niet ter discussie staan. Als iemand vraagt waarom ik dat belangrijk vind, dan denk ik: “Ja duh, dat is toch logisch!” Voor mij inderdaad wel, voor een ander hoeft dat helemaal niet zo te zijn.

Mijn kernwaarden zijn Groei, Nieuwsgierigheid, Verbinding, Vrijheid en Verschil maken. Als ik in mijn werk (en ook privé trouwens) een beslissing moet nemen, leg ik die altijd naast m’n kernwaarden. Past deze beslissing bij mij? Of staat ie op gespannen voet met m’n kernwaarden? Zo zijn beslissingen zoveel gemakkelijker te maken!

Wat zijn jouw kernwaarden? Gebruik je die ook als een postduif?

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Week van de werkstress, tip #2

Week van de werkstress, tip #2

Je hebt het druk, die ene klus is nog niet af. Dan maar vanavond nog even doorwerken. Als de kinderen op bed liggen, kun jij nog even een paar uurtjes verder werken. Je kunt toch best met wat minder dan 8 uur slaap toe! Wel jammer dat je daarna nog uren wakker ligt voordat je eindelijk in een onrustige slaap terecht komt. De volgende ochtend gaat die wekker natuurlijk véél te vroeg. Je hebt het idee dat je er nog maar nét in ligt!

lees verder
Gelukshormonen

Gelukshormonen

In je lichaam zorgen heel veel verschillende stofjes ervoor dat alles werkt zoals het zou moeten werken (als het goed is). Op het moment dat je stress ervaart, wordt er veel adrenaline en cortisol geproduceerd. En daardoor worden er andere stofjes niet of veel minder geproduceerd, want die bouwstenen zijn niet oneindig beschikbaar. Wat we direct merken is dat er veel minder ‘gelukshormonen’ aangemaakt worden.

lees verder
Mijn geheim

Mijn geheim

Wat mijn geheim is? Dat werd me laatst gevraagd. Om heel eerlijk te zijn, ik wil mijn geheim best met iedereen delen. Als stresscoach help ik ondernemers NIET van de stress af. Niet? Nee! Een leven zonder stress bestaat helemaal niet. En als het al zou bestaan, is het dodelijk saai. Ik leer ondernemers om op de goede manier met stress om te gaan. Stress is namelijk supernuttig en superhandig om even lekker te knallen. Alleen moet je niet in die stress blijven hangen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin