Wie ben ik?

Mijn verhaal

Al bijna 35 jaar geleden ben ik ‘aangespoeld’ op Texel. Als enthousiaste twintiger geloofde ik er in dat ik de wereld een stukje mooier kon maken. En dat geloof ik nog steeds. De manier waarop is in de loop der jaren veranderd, de passie niet. Ik hou ervan om mensen te laten stralen. Ik vind het enorm fascinerend om te zien hoe voeding, beweging, ontspanning, emoties, gedachten en bezieling invloed op elkaar hebben. En hoe je door kleine veranderingen op het ene vlak, ook enorme veranderingen op andere vlakken teweeg kan brengen. Ik was verbijsterd toen ik ontdekte hoe je met simpele middelen, zoals voedingsstoffen, ingrijpende resultaten kunt boeken bij stress, bijvoorbeeld.

Al jaren werk ik als gedreven zzp’er. Aanvankelijk als energieadviseur voor woningen, nu als stresscoach. Ik heb vaak m’n kop gestoten, ben op onrecht gestuit, dwarsgezeten door mensen die alleen op geldelijk gewin of eigenbelang uit waren. Hierdoor weet ik als geen ander wat het is om stress te hebben. Soms balancerend op het randje van overspannenheid of burn-out, tweemaal net over dat randje. Het is niet voor niets dat ik me zo grondig heb verdiept in stress. De meeste methoden hebben slechts een tijdelijk effect. Ik heb een methode ontwikkeld die een blijvend effect heeft.

In mijn programma pas ik een unieke combinatie toe waarbij ik zowel fysieke als mentale oorzaken aanpak. Daartoe heb ik het 3G-model ontwikkeld: Gelukshormonen, Gedrag en Gereedschapskist. Hierin combineer ik fysieke en mentale invalshoeken, waardoor mijn aanpak sneller werkt én effectiever is.

Mijn uitvalsbasis is Texel. Daar heb ik mijn eigen praktijkruimte. Soms neem ik mensen ook mee naar buiten, om daar al wandelend in de natuur te werken. 
Veel van mijn programma’s zijn ook online te volgen. Sinds corona heb ik ontdekt dat werken via Zoom in de meeste gevallen net zo effectief is als live.

 

Volg mij op Social Media:

Ik ben Nienke Bloksma. Jarenlang verdiepte ik me in een gezonde leefstijl, zowel fysiek als mentaal. Om uiteindelijk te besluiten daar mijn vak van te maken. Ik heb aan de Mark Academy de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach  en trainer gevolgd. Het Mark-model gaat uit van vier dimensies (fysiek, mentaal, emotioneel en zingeving), met de eigen regie als centraal uitgangspunt. Hier heb ik geleerd op al deze dimensies mensen te begeleiden en ze in hun eigen kracht te zetten. Ook ben ik opgeleid tot Stressoloog. Verder maak ik gebruik van vele technieken en inzichten, zoals bijvoorbeeld de positieve psychologie.

Je kunt niet altijd kiezen wat er op je pad komt. Maar je kunt er wel voor kiezen of je bij tegenslag bij de pakken neer gaat zitten, of dat je er van leert en er als een rijker mens uitkomt. Dat is niet altijd gemakkelijk. Mijn ervaringen, gecombineerd met mijn opleidingen wil ik graag inzetten om jou net dat duwtje in de rug te geven dat je soms nodig hebt om als gedreven ondernemer weer op het goede spoor te komen.

Texel
De wind, de zon, de zee, zijn voor mij heel belangrijk. Ze laten mij ontspannen, ze waaien mijn hoofd leeg, ze geven mij inzichten. Dagelijks wandel ik met mijn hond over het strand, door de duinen of in het bos.
Even weg van de ratrace, die het dagelijks leven zo vaak is. Even teruggeworpen worden op jezelf. Genietend van het prachtige weer, of worstelend met de elementen.

Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach (Mark Academy)

Stressoloog (Centrum voor Stressologie)

Advies Burn-out (SOHF)

Vitaliteitstrainer (Mark Academy)

Hoe klanten mij ervaren

Nienke begeleidt je liefdevol, maar deinst er niet voor terug om je te confronteren met zaken die je liever niet onder ogen wil zien. Gelukkig doet ze dat altijd op een liefdevolle manier.

Mireille

Wil jij ook graag energiek en vitaal door het leven?

Laten we dan samen kijken hoe ik jou kan helpen