Wie ben ik?

Mijn verhaal

Al bijna 35 jaar geleden ben ik ‘aangespoeld’ op Texel. Als enthousiaste twintiger geloofde ik er in dat ik de wereld een stukje mooier kon maken. En dat geloof ik nog steeds. De manier waarop is in de loop der jaren veranderd, de passie niet. Ik hou ervan om mensen te laten stralen. Ik vind het enorm fascinerend om te zien hoe voeding, beweging, ontspanning, emoties, gedachten en bezieling invloed op elkaar hebben. En hoe je door kleine veranderingen op het ene vlak, ook enorme veranderingen op andere vlakken teweeg kan brengen. Ik was verbijsterd toen ik ontdekte hoe je met simpele middelen, zoals voedingsstoffen, ingrijpende resultaten kunt boeken bij stress, bijvoorbeeld.

In mijn leven heb ik behoorlijk wat uitdagingen gehad. Bijna alle ingrijpende levensgebeurtenissen heb ik zelf ook meegemaakt. Het is een keuze of je dan bij de pakken neer gaat zitten, of dat je er van leert en er als een rijker mens uitkomt. Dat is niet altijd gemakkelijk. Mijn ervaringen, gecombineerd met mijn opleiding tot leefstijl- en vitaliteitscoach, wil ik graag inzetten om jou net dat duwtje in de rug te geven dat je soms nodig hebt.

Mijn uitvalsbasis is Texel. Daar heb ik mijn eigen praktijkruimte, maar soms neem ik mensen ook mee naar buiten, om daar al wandelend te werken. Voor sommige mensen is de reis naar Texel lastig. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om online te helpen.

 

Volg mij op Social Media:

Ik ben Nienke Bloksma. Jarenlang verdiepte ik me in een gezonde leefstijl, zowel fysiek als mentaal. Om uiteindelijk te besluiten daar mijn vak van te maken. Ik heb aan de Mark Academie de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach gevolgd. Het Mark-model gaat uit van vier dimensies (fysiek, mentaal, emotioneel en zingeving), met de eigen regie als centraal uitgangspunt. Hier heb ik geleerd op al deze dimensies mensen te begeleiden en ze in hun eigen kracht te zetten.

Ook heb ik de opleiding bij SOHF tot Specialist Gewicht gedaan. Hierdoor kan ik je extra goed helpen bij het bereiken (en behouden!!) van een gezond gewicht. Ik werk volgens de laatste wetenschappelijke kennis over wat gezonde voeding is.

Op het gebied van stress heb ik bij SOHF Burn-out gevolgd en bij het Centrum voor Stressologie ben ik opgeleid tot Stressoloog. Zo kan ik je zowel fysiek als mentaal goed begeleiden om zo snel mogelijk je stress de baas te worden.

Texel
De wind, de zon, de zee zijn voor mij heel belangrijk. Ze laten mij ontspannen, ze waaien mijn hoofd leeg, ze geven mij inzichten. Dagelijks wandel ik met mijn hond over het strand, door de duinen of in het bos.

Even weg van de ratrace, die het dagelijks leven zo vaak is. Even teruggeworpen worden op jezelf. Genietend van het prachtige weer, of worstelend met de elementen.

Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach (Mark Academy)

Stressoloog (Centrum voor Stressologie)

Advies Burn-out (SOHF)

Specialist Gewicht (SOHF)

Hoe klanten mij ervaren

Nienke begeleidt je liefdevol, maar deinst er niet voor terug om je te confronteren met zaken die je liever niet onder ogen wil zien. Gelukkig doet ze dat altijd op een liefdevolle manier.

Mireille

Wil jij ook graag energiek en vitaal door het leven?

Laten we dan samen kijken hoe ik jou kan helpen