Home » Stress » Waarom je aan je energie moet werken voor het te laat is

Waarom je aan je energie moet werken voor het te laat is

door | 27 okt, 2022 | Mindset, Stress

Hou jij van podcasts? Ik niet. Dacht ik ….
Als visueel ingestelde gaan die verhalen mijn ene oor in, het andere gelijk weer uit.

En toch ….
Sinds ik me er wat meer in ben gaan verdiepen, blijken er zulke mooie pareltjes te bestaan! Vorige week noemde ik er al één, en vanochtend kwam ik weer een verhaal tegen, dat zo naadloos aansluit bij wat ik mijn klanten vertel, dat ik die graag met jullie wil delen.

In de podcast van Ben Tiggelaar praat hij met Emma Op den Kamp (assistent professor aan de Universiteit van Amsterdam) over hoe je kunt voorkomen dat je een burn-out krijgt. Hierin benoemt Emma onder andere hoe je je energie kunt managen (waar ik eind september ook een blog over heb geschreven). Ze noemt ook een paar concrete tips hoe je dat kunt doen.

Luister hier naar de podcast>>>

Wil je meer tips om te kunnen onderzoeken wat bij jou werkt (niet elke tip werkt bij iedereen, we zijn geen robots!), boek dan nu een gratis strategiegesprek in bij me, dan vertel ik je er meer over.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Week van de werkstress, tip #4

Week van de werkstress, tip #4

Doe niet aan time-management! Het klinkt zo logisch: leren om je tijd zo efficiënt mogelijk in te plannen. Maar het is dodelijk! Hoe harder je probeert je tijd zo efficiënt mogelijk in te plannen, hoe harder je richting burn-out zult hollen. Want weet je, er komen altijd onverwachte dingen tussendoor. En als jij je agenda helemaal dichtgetimmerd hebt, zul je acuut in de stress schieten als er maar één dingetje iets langer duurt dan je gepland had.

lees verder
Week van de werkstress, tip #2

Week van de werkstress, tip #2

Je hebt het druk, die ene klus is nog niet af. Dan maar vanavond nog even doorwerken. Als de kinderen op bed liggen, kun jij nog even een paar uurtjes verder werken. Je kunt toch best met wat minder dan 8 uur slaap toe! Wel jammer dat je daarna nog uren wakker ligt voordat je eindelijk in een onrustige slaap terecht komt. De volgende ochtend gaat die wekker natuurlijk véél te vroeg. Je hebt het idee dat je er nog maar nét in ligt!

lees verder
Bij de strot

Bij de strot

Ineens greep het me bij de strot. Ik dacht dat ik het zo goed onder controle had. Met mijn to-do lijstjes en mijn planner van uur tot uur ingevuld ….
En toen kwam dat telefoontje van school. Of ik een ziek kind wilde komen ophalen. Mijn hele planning stortte in elkaar. Ik wist ineens niets meer. Er blokkeerde iets in m’n hoofd. Ik kon wel janken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin