Home » Stress » Bij de strot

Bij de strot

door | 19 sep, 2022 | Mindset, Stress

Ineens greep het me bij de strot.
Ik dacht dat ik het zo goed onder controle had. Met mijn to-do lijstjes en mijn planner van uur tot uur ingevuld ….
En toen kwam dat telefoontje van school. Of ik een ziek kind wilde komen ophalen. Mijn hele planning stortte in elkaar. Ik wist ineens niets meer. Er blokkeerde iets in m’n hoofd. Op de automatische piloot trok ik m’n jas aan, griste nog wat willekeurige papieren bij elkaar van m’n bureau om thuis naar te kijken en liep het kantoor uit. Ik kon wel janken.

Dat zal me nu niet meer gebeuren. Dit is alweer jaren geleden. Inmiddels heb ik zoveel geleerd over plannen en stressbeheersing. En dat is echt wel wat meer dan een soort koorddansen, waarbij je bij de minste of geringste tegenslag van het koord af valt.

Het gaat er niet eens zozeer om dat je bijna geen stress meer hebt, want stress kan ook heel gezond en zelfs lekker zijn om even te kunnen knallen. Het gaat wel om weerbaarheid, stressbestendigheid en om zelf die knop om te kunnen zetten tussen stress en ontspanning.

Wil jij dat ook leren? Download dan nu mijn gratis eBook.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Gelukshormonen

Gelukshormonen

In je lichaam zorgen heel veel verschillende stofjes ervoor dat alles werkt zoals het zou moeten werken (als het goed is). Op het moment dat je stress ervaart, wordt er veel adrenaline en cortisol geproduceerd. En daardoor worden er andere stofjes niet of veel minder geproduceerd, want die bouwstenen zijn niet oneindig beschikbaar. Wat we direct merken is dat er veel minder ‘gelukshormonen’ aangemaakt worden.

lees verder
Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Het lijkt wel of alles hier op Texel intenser is. Als de zon schijnt, schijnt hij fel en heb je binnen de kortste keren rode koontjes (én weer een portie vitamine D). Omdat het hier altijd waait, is de lucht ook schoner dan in de ‘binnenlanden’. Als het regent, word je echt kletsnat en helpt geen paraplu je. Als je op de fiets bent, heb je altijd wind tegen, lijkt het wel (zodat je geen bezoek aan de sportschool nodig hebt).

lees verder
Week van de werkstress, tip #5

Week van de werkstress, tip #5

“Zellef doen,” riep mijn tweejarige dochter altijd. Ik moest er wel om lachen. Maar toen ik jaren geleden zelfstandig ondernemer werd, herkende ik dit patroon ineens. Ondernemers zijn eigenwijze mensen. Een zzp’ers (zoals ik) al helemáál. Als ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Niet alleen het vak dat je geleerd hebt, wat je zo leuk vindt om te doen, maar ook de administratie, de boekhouding, acquisitie, de schoonmaak, social media ….

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin