Home » Stress » Doe niet aan time-management!

Doe niet aan time-management!

door | 29 sep, 2022 | Mindset, Stress

Hè? Niet aan time-management doen??! Maar dat hebben we juist geleerd! Je tijd goed en efficiënt indelen, dan kun je meer werk verzetten dan als je maar wat aanrommelt.

Klopt.
Alleen tijd is nooit je beperkende factor. Niemand kan 40 uur in de week (laat staan 60 of 80 uur, zoals veel ondernemers doen) super geconcentreerd werken. Door onze tijd alsmaar efficiënter in te delen, leggen we onszelf steeds meer druk op en loop je met open ogen in de val die burn-out heet.
 
                                           ~ Goed time-management leidt tot een burn-out ~
 
Wat is dan wel je beperkende factor? Energie! Gooi je time-management dus overboord en vervang het door energie-management.
Hoewel er boekenkasten vol geschreven zijn over time-management, is er veel minder geschreven over energie-management. Dat is namelijk ook een stuk lastiger om te beschrijven: mijn energiesysteem is niet jouw energiesysteem. Wat voor mij werkt, hoeft voor jou helemaal niet te werken. Zoek het dus maar lekker zelf uit! ☹
 
Maar ik kan je daar wel bij ondersteunen! Ik help je te onderzoeken hoe jouw energie-systeem er uitziet. En als je dat weet, kun je dat slim inzetten om toch effectief te werken.
Wil je hier meer over weten? Boek dan een gratis online strategiesessie!

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Het lijkt wel of alles hier op Texel intenser is. Als de zon schijnt, schijnt hij fel en heb je binnen de kortste keren rode koontjes (én weer een portie vitamine D). Omdat het hier altijd waait, is de lucht ook schoner dan in de ‘binnenlanden’. Als het regent, word je echt kletsnat en helpt geen paraplu je. Als je op de fiets bent, heb je altijd wind tegen, lijkt het wel (zodat je geen bezoek aan de sportschool nodig hebt).

lees verder
Modellenwerk

Modellenwerk

Dagelijks ben ik er mee bezig. Modellen. Alleen niet die modellen die voor de camera hun mooiste poses laten zien. Nee, ik bedoel andere modellen. In mijn trainingen en coaching gebruik ik heel veel modellen. Niet als dogma’s, wel als handige voorbeelden hoe je de wereld anders kunt zien dan je gewoonlijk gewend bent. Een voorbeeld hiervan is de Cirkel van Invloed en de Cirkel van Betrokkenheid van Stephen Covey.

lees verder
De zeilen verzetten

De zeilen verzetten

Vorige week ging ik zeilen. Ik ben vrijwilliger op een oude loodsbotter. Een prachtige boot, maar wel zwaar en log in het zeilen. We moesten het schip weer terugvaren naar zijn thuishaven Oudeschild. Het weer was mooi, de zon scheen, windkracht 2 uit het noordwesten. Eenmaal de haven uit, snel alle zeilen hijsen, het grootzeil, de fok en ook de kluiver werd meteen bijgezet. En daar lagen we, heerlijk te dobberen. Het was inmiddels vrijwel windstil geworden. Gelukkig keerde al snel het tij (letterlijk!) en werden we met de stroom meegenomen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin