Home » Stress » Modellenwerk

Modellenwerk

door | 3 okt, 2022 | Mindset, Stress

Ik hou van modellenwerk!

Dagelijks ben ik er mee bezig. Modellen. Alleen niet die modellen die voor de camera hun mooiste poses laten zien. Nee, ik bedoel andere modellen. In mijn trainingen en coaching gebruik ik heel veel modellen. Niet als dogma’s, wel als handige voorbeelden hoe je de wereld anders kunt zien dan je gewoonlijk gewend bent.

Eén van de modellen die ik regelmatig gebruik is die van de Cirkel van Invloed en de Cirkel van Betrokkenheid (van Stephan Covey). Alles kun je in één van deze twee cirkels zetten. Heb je ergens invloed op? Mooi, ga er mee aan de slag! Heb je ergens geen invloed op? Zet het in de cirkel van betrokkenheid en stop er geen energie in. Dat is trekken aan een dood paard en levert je alleen maar frustratie op (en dus stress!).
De kunst is om goed te onderscheiden waar je werkelijk invloed op hebt en waar niet op. Als je dat door hebt, zul je je nooit meer boos maken omdat het regent, je hebt daar immers toch geen invloed op!

Aan welk dood paard loop jij nog te trekken? Heb jij hier ook moeite mee? Boek dan een gratis strategiesessie, dan kijken we samen hoe je hier verder mee kunt komen.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

De zeilen verzetten

De zeilen verzetten

Vorige week ging ik zeilen. Ik ben vrijwilliger op een oude loodsbotter. Een prachtige boot, maar wel zwaar en log in het zeilen. We moesten het schip weer terugvaren naar zijn thuishaven Oudeschild. Het weer was mooi, de zon scheen, windkracht 2 uit het noordwesten. Eenmaal de haven uit, snel alle zeilen hijsen, het grootzeil, de fok en ook de kluiver werd meteen bijgezet. En daar lagen we, heerlijk te dobberen. Het was inmiddels vrijwel windstil geworden. Gelukkig keerde al snel het tij (letterlijk!) en werden we met de stroom meegenomen.

lees verder
Slecht nieuws

Slecht nieuws

Voor me zit een boom van een kerel, midden veertig. Hij heeft me net vertelt hoe hij leeft, wat hij eet, hoe hij sport, ontspant, slaapt. Welke zorgen hij heeft over zijn bedrijf in deze corona-tijd. Over de ruzies met z’n vrouw, die hem steeds maar op de huid zit, zoals hij dat zegt.

lees verder
Week van de werkstress, tip #3

Week van de werkstress, tip #3

Sporten? Nee, daar heb je geen tijd voor deze week. Dat komt wel weer als je het rustiger hebt. Of in de vakantie. En bovendien, je hebt ook een beetje last van je rug. Bewegen is heel belangrijk, als het even kan in de buitenlucht. Geen tijd om te sporten? Vind een manier van bewegen die wel in je agenda past (of pas je agenda aan 😉). Super als je 2 tot 3 keer per week op een vaste tijd gaat sporten.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin