Home » Stress » Slecht nieuws

Slecht nieuws

door | 22 okt, 2021 | Stress

“Nou, doe me dan eerst maar het slechte nieuws.”

Voor me zit een boom van een kerel, midden veertig. Hij heeft me net vertelt hoe hij leeft, wat hij eet, hoe hij sport, ontspant, slaapt. Welke zorgen hij heeft over zijn bedrijf in deze corona-tijd. Over de ruzies met z’n vrouw, die hem steeds maar op de huid zit, zoals hij dat zegt. Hij is moe, zo ontzettend moe. “Misschien heb ik wel een burn-out”, zegt hij. “Of een depressie”.

Ik heb hem net verteld dat ik goed en slecht nieuws voor hem heb. Wat wil hij eerst horen. “Doe me dan eerst maar het slechte nieuws”, zegt hij. Ik vertel hem dat hij bijna alles fout doet om uit deze dip te komen. Hij kijkt me somber en vragend aan.
“Maar het goede nieuws is, dat het vrij eenvoudig is om je snel weer beter te voelen, met de veranderingen die ik je ga voorstellen.” Kijk, daar klaart zijn gezicht van op.

Stapje voor stapje leer ik hem hoe hij door gezonder te gaan eten, zijn lichaam weer kan voeden in plaats van vullen. Hoe hij met behulp van bepaalde supplementen zijn gelukshormonen weer een boost kan geven, waardoor hij zich snel weer lekkerder voelt. Hoe hij zijn slaap kan verbeteren, hoe het sporten hem weer energie kan geven in plaats van kosten. En niet onbelangrijk, hoe hij stressbestendiger kan worden, anders tegen zijn problemen aan kan kijken en de communicatie met z’n vrouw kan verbeteren.

Drie maanden later neem ik afscheid van hem. Ik herken hem bijna niet meer terug. Voor mij staat een lachende man die weer energie heeft. “Ik zou je zo een stevige knuffel willen geven”, zegt hij. Als ik zie hoe groot en sterk hij is, vind ik het ineens niet zo erg dat dat nu even niet mag …

Ben jij benieuwd of ik jou kan helpen met je stress? Neem dan nu contact met me op voor een gratis strategiegesprek.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Waarom Texel goed is voor je gezondheid

Het lijkt wel of alles hier op Texel intenser is. Als de zon schijnt, schijnt hij fel en heb je binnen de kortste keren rode koontjes (én weer een portie vitamine D). Omdat het hier altijd waait, is de lucht ook schoner dan in de ‘binnenlanden’. Als het regent, word je echt kletsnat en helpt geen paraplu je. Als je op de fiets bent, heb je altijd wind tegen, lijkt het wel (zodat je geen bezoek aan de sportschool nodig hebt).

lees verder
De zeilen verzetten

De zeilen verzetten

Vorige week ging ik zeilen. Ik ben vrijwilliger op een oude loodsbotter. Een prachtige boot, maar wel zwaar en log in het zeilen. We moesten het schip weer terugvaren naar zijn thuishaven Oudeschild. Het weer was mooi, de zon scheen, windkracht 2 uit het noordwesten. Eenmaal de haven uit, snel alle zeilen hijsen, het grootzeil, de fok en ook de kluiver werd meteen bijgezet. En daar lagen we, heerlijk te dobberen. Het was inmiddels vrijwel windstil geworden. Gelukkig keerde al snel het tij (letterlijk!) en werden we met de stroom meegenomen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin