Home » Stress » Slecht nieuws

Slecht nieuws

door | 22 okt, 2021 | Stress

“Nou, doe me dan eerst maar het slechte nieuws.”

Voor me zit een boom van een kerel, midden veertig. Hij heeft me net vertelt hoe hij leeft, wat hij eet, hoe hij sport, ontspant, slaapt. Welke zorgen hij heeft over zijn bedrijf in deze corona-tijd. Over de ruzies met z’n vrouw, die hem steeds maar op de huid zit, zoals hij dat zegt. Hij is moe, zo ontzettend moe. “Misschien heb ik wel een burn-out”, zegt hij. “Of een depressie”.

Ik heb hem net verteld dat ik goed en slecht nieuws voor hem heb. Wat wil hij eerst horen. “Doe me dan eerst maar het slechte nieuws”, zegt hij. Ik vertel hem dat hij bijna alles fout doet om uit deze dip te komen. Hij kijkt me somber en vragend aan.
“Maar het goede nieuws is, dat het vrij eenvoudig is om je snel weer beter te voelen, met de veranderingen die ik je ga voorstellen.” Kijk, daar klaart zijn gezicht van op.

Stapje voor stapje leer ik hem hoe hij door gezonder te gaan eten, zijn lichaam weer kan voeden in plaats van vullen. Hoe hij met behulp van bepaalde supplementen zijn gelukshormonen weer een boost kan geven, waardoor hij zich snel weer lekkerder voelt. Hoe hij zijn slaap kan verbeteren, hoe het sporten hem weer energie kan geven in plaats van kosten. En niet onbelangrijk, hoe hij stressbestendiger kan worden, anders tegen zijn problemen aan kan kijken en de communicatie met z’n vrouw kan verbeteren.

Drie maanden later neem ik afscheid van hem. Ik herken hem bijna niet meer terug. Voor mij staat een lachende man die weer energie heeft. “Ik zou je zo een stevige knuffel willen geven”, zegt hij. Als ik zie hoe groot en sterk hij is, vind ik het ineens niet zo erg dat dat nu even niet mag …

Ben jij benieuwd of ik jou kan helpen met je stress? Neem dan nu contact met me op voor een gratis strategiegesprek.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Podcast ‘Hoe ga je om met stress’

Podcast ‘Hoe ga je om met stress’

In de prachtige podcast van Young Ones praat Sander Timmermans met Dai Carter over hoe je omgaat met stress, tegenslag en negatieve gedachten. In bijna anderhalf uur krijg je van alles te horen over de growth mindset en fixed mindset, het belang van kernwaarden en je why, waarom je emoties niet moet negeren, hoe je met een beginnersmindset weer fouten durft te maken, wat het pad van het meesterschap je brengt, de kracht van routines, en nog veel meer.

lees verder
Postduivengevoel

Postduivengevoel

Heb jij dat ook, een postduivengevoel? Een postduif weet feilloos de weg te vinden. Weet jij ook waar jij naartoe wil? Weet jij als ondernemer welke kant je met je bedrijf op wil? Er komt zoveel op je af, waar wil je ‘ja’ op zeggen en waartegen is een ‘nee’ beter? Als je overal ‘ja’ op zegt, verzuip je in het werk. Werk dat misschien helemaal niet bij je past. Of wat je niets oplevert. Hoe maak jij het onderscheid?

lees verder
Modellenwerk

Modellenwerk

Dagelijks ben ik er mee bezig. Modellen. Alleen niet die modellen die voor de camera hun mooiste poses laten zien. Nee, ik bedoel andere modellen. In mijn trainingen en coaching gebruik ik heel veel modellen. Niet als dogma’s, wel als handige voorbeelden hoe je de wereld anders kunt zien dan je gewoonlijk gewend bent. Een voorbeeld hiervan is de Cirkel van Invloed en de Cirkel van Betrokkenheid van Stephen Covey.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin