Home » Stress » Week van de werkstress, tip #5

Week van de werkstress, tip #5

door | 18 nov, 2022 | Mindset, Stress

“Zellef doen,” riep mijn tweejarige dochter altijd. Ik moest er wel om lachen. Maar toen ik jaren geleden zelfstandig ondernemer werd, herkende ik dit patroon ineens. Pijnlijk duidelijk. Ondernemers zijn eigenwijze mensen. Een zzp’ers (zoals ik) al helemáál.

Als ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Niet alleen het vak dat je geleerd hebt, wat je zo leuk vindt om te doen, maar ook de administratie, de boekhouding, acquisitie, de schoonmaak, social media …. Dingen die je waarschijnlijk niet geleerd hebt. Die je niet zo leuk vindt. Of helemaal niet leuk vindt. Maar ja, je bent zelfstandige, dus je moet wel.

Of toch niet.
Wie zegt dat je alles zelf moet doen? Dat je elk wiel zelf moet uitvinden? Vaak kosten dingen die je niet geleerd hebt, die je niet leuk vindt, je onevenredig veel tijd. Tijd die je beter kunt besteden aan de dingen die je wél goed kunt en leuk vindt. Kijk daarom eens kritisch of je deze klussen niet uit kunt besteden. Aan een boekhouder, een Virtual Assistent, een schoonmaker, een websitebouwer, een …. Tegenwoordig is er voor elke klus waar jij vanaf wil, wel iemand te vinden die het beter en sneller kan. Win-win.
En mocht je het niet willen of kunnen uitbesteden, hulp vragen om er beter in te worden, kan ook!

Wil jij beter worden in het omgaan met stress? Ik ga je geen stressvrij leven beloven. Dat kan helemaal niet en is ook helemaal niet leuk. Nieuwe dingen doen, jezelf uitdagen, maakt het leven interessant. Lijden onder stress is niet leuk, maar de stress kunnen leiden, wel. Ik kan je wel leren hoe je je stress positief kunt inzetten om even lekker te knallen, om daarna de knop om te kunnen zetten en weer te ontspannen.
Reuze handig! Boek nu een gratis strategiegesprek, dan vertel ik je meer.

Over Nienke Bloksma

Nienke Bloksma Energiek & Vitaal
Als leefstijl- en vitaliteitscoach wil ik jou zoveel mogelijk vertellen over een gezonde leefstijl, hoe je met stress om kunt gaan en hoe je weer lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Waarom je aan je energie moet werken voor het te laat is

Waarom je aan je energie moet werken voor het te laat is

In de podcast van Ben Tiggelaar praat hij met Emma Op den Kamp (assistent professor aan de Universiteit van Amsterdam) over hoe je kunt voorkomen dat je een burn-out krijgt. Hierin benoemt Emma onder andere hoe je je energie kunt managen. Ze noemt ook een paar concrete tips hoe je dat kunt doen. Een korte podcast, maar zeker de moeite waard!

lees verder
Mijn geheim

Mijn geheim

Wat mijn geheim is? Dat werd me laatst gevraagd. Om heel eerlijk te zijn, ik wil mijn geheim best met iedereen delen. Als stresscoach help ik ondernemers NIET van de stress af. Niet? Nee! Een leven zonder stress bestaat helemaal niet. En als het al zou bestaan, is het dodelijk saai. Ik leer ondernemers om op de goede manier met stress om te gaan. Stress is namelijk supernuttig en superhandig om even lekker te knallen. Alleen moet je niet in die stress blijven hangen.

lees verder
Week van de werkstress, tip #1

Week van de werkstress, tip #1

Eet zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding, zodat je lichaam de optimale brandstof krijgt om je weer energiek te kunnen gaan voelen. Hoe presteert jouw auto als je hem sladressing geeft in plaats van benzine? Open deur? Wellicht. Ik zie echter nog zoveel mensen met stress, die snel grijpen naar een snelle hap onderweg of kant-en-klaar voeding. Snap ik ook. Alleen het is niet slim.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin