TexelTijd

Om voor altijd stressbestendig te worden

Nooit meer last van stress

Wil jij je stress levenslang de baas zijn?

Elke dag vol energie je bed uit

Wil jij je weer graag energiek voelen? Je springt ‘s ochtends blij je bed uit en hebt na het werk nog energie om te sporten of met je gezin leuke dingen te doen.

Weer plezier in je werk

Wil je weer met plezier aan het werk? Je kunt hoofd- en bijzaken weer onderscheiden en bent creatief en efficiënt bij het oplossen van de lastigste problemen.

Je bedrijf loopt beter dan ooit

Doordat je stress kunt inzetten om even te pieken en daarna weer snel kunt ontspannen, loopt je bedrijf beter en haal je hogere omzetten.

 Mensen met stress gaan zich meestal automatisch zo gedragen, dat ze zich alleen maar slechter voelen. Nóg harder werken, minder ontspannen, slechter slapen, slechter eten. Niet zo handig, maar kom daar maar eens in je eentje uit! Er spelen namelijk een heleboel factoren die elkaar kunnen versterken óf elkaar tegenwerken.

Duinmeertje

Voor altijd je stress de baas

Hoe zou het voor je zijn als je weer energie hebt en met plezier aan het werk bent? Als je weer kunt genieten van het leven. Dat je het gevoel hebt weer grip op je eigen leven te hebben. Dat je bedrijf weer goed loopt én je tijd en energie over hebt voor je partner, kinderen, vrienden.
En zit het even tegen, dan weet je precies wat jij kunt doen om de stress weer af te laten nemen. Je hebt een gereedschapskist vol met tools die voor jou werken: hoe jij kunt ontspannen, hoe je je tijd beter in kunt delen, hoe je je prioriteiten goed kunt stellen, hoe je je gedachten om kunt buigen, hoe je door gezonder te leven meer energie hebt en je lekkerder voelt.

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om er weer snel bovenop te komen.

Wat heb jij nodig om je weer energiek en vitaal te voelen?

“Het is mijn missie dat alle ondernemers moeiteloos hun stress de baas zijn en zich energiek en vitaal voelen”

Vitaliteitscoach stress

Ik ben Nienke Bloksma en al jaren als zzp’er bezig om de wereld een stukje mooier te maken. Eerst als energieadviseur voor woningen, daarna als stresscoach. Ik heb vaak m’n kop gestoten, op onrecht gestuit, dwarsgezeten door mensen die alleen op geldelijk gewin of eigenbelang uit waren. Hierdoor weet ik als geen ander wat het is om stress te hebben. Soms balancerend op het randje van overspannen of burn-out, tweemaal net over dat randje. Het is niet voor niets dat ik me zo grondig heb verdiept in stress. De meeste methoden hebben slechts een tijdelijk effect. Ik heb een methode ontwikkeld die een blijvend effect heeft.

In mijn programma pas ik een unieke combi toe waarbij ik zowel fysieke als mentale oorzaken aanpak. Daartoe heb ik het 3G-model ontwikkeld. Hierin combineer ik fysieke en mentale invalshoeken, waardoor mijn aanpak sneller werkt én effectiever is.

Nienke Bloksma

Blijvend je stress de baas

Voel je weer energiek

Door het gebruik van de juiste voeding en bepaalde supplementen ga je snel meer ‘gelukshormonen’ aanmaken, waardoor je je weer blijer en energieker voelt.

Effectief gedrag

Leer op welke wijze je je gedachten en gedrag zo om kunt buigen dat ze je helpen bij het realiseren van je doelen, met behulp van heel veel tips en tricks.

Gereedschapskist

Ontdek welke tools bij jou helpend zijn en vul je gereedschapskist met deze tools. Hierdoor kun je blijvend in elke situatie de juiste tools voor jou inzetten.

Ervaringen van mijn klanten

Door de supplementen die Nienke mij aanraadde, kreeg ik al vrij snel weer meer energie, waardoor het voor mij ook gemakkelijker was om veranderingen in mijn leven door te voeren. Daardoor kon ik ook de echte oorzaken aanpakken en heb ik nu weer grip op mijn leven.

Anke

Sinds corona was ik als zelfstandige zo in de stress geschoten, dat ik er letterlijk niet meer van sliep. En dat maakte de zaak alleen maar erger. Dankzij de aanpak van Nienke is die vicieuze cirkel doorbroken en werk ik weer met veel plezier in mijn bedrijf.

Dennis

TexelTijd, een traject dat je leven verandert

Wil je echt blijvende verbetering, volg dan het traject TexelTijd. Een mix van veel online (vanuit huis op een tijdstip dat past in jouw agenda) met een korte break op Texel. Een programma dat ik na onze intake, voor jou op maat maak, zodat het precies aansluit bij wat jij nodig hebt. Geen snelle cursus die vervolgens in een la blijft liggen, maar 7 maanden persoonlijke begeleiding, 1 op 1, zodat het ook echt in je systeem verankerd wordt.

Aan het eind van de eerste maand, kom je een paar dagen naar Texel. Daar werken we een paar dagdelen live. Daarna duurt het traject nog 6 maanden, waarin je elke maand een module krijgt en ik je elke maand een uur lang via Zoom begeleid.

TexelTijd

Een programma voor gedreven ondernemers die weer aan het roer van hun eigen leven willen staan.

Wat levert het jou op als je geen stress meer ervaart? Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om van je stress af te komen.

En mag je daarbij de hulp van een ander accepteren?

Veelgestelde vragen 

Waarom werk je met supplementen?

Als je stress hebt, verbruik je heel veel vitamines en mineralen. Zoveel dat je niet meer genoeg over hebt om ook nog eens de noodzakelijke hormonen (of eigenlijk neurotransmitters) te maken. Daardoor krijg je een tekort aan ‘gelukshormonen’ (dit gaan we ook meten). Door met behulp van supplementen deze tekorten aan te vullen, ga je je al snel weer beter voelen. Als je deze tekorten met alleen voeding aan wil vullen, duurt het heel erg lang voordat je je weer beter voelt.

Waarom duurt dit programma zo lang?

Het is niet moeilijk om in een kort programma je geweldige inzichten te geven. Maar om te zorgen dat je nieuw gedrag ook daadwerkelijk implementeert in je dagelijks leven is meer nodig. Ik ga voor blijvende resultaten en daarom duren mijn programma’s lang.

Waar verblijf ik op Texel?

Dat mag je helemaal zelf weten. De ene wil in een luxe hotel om zich lekker te laten verwennen deze dagen, de ander houdt er van om op een natuurcamping te kamperen. De ene komt maar 2 nachtjes, de ander neemt het er even lekker van en knoopt er nog een paar dagen extra aan vast. Alles is goed, zolang er maar drie dagen zijn waarop we samen kunnen werken. Dit regel je dus ook zelf.

Waar zijn de sessies op Texel?

De drie sessies met mij op Texel zijn óf in mijn praktijkruimte óf buiten in de natuur. Dat hangt af van wat we gaan doen die dag en van het weer. Neem sowieso warme kleren en stevige schoenen mee, voor het geval we buiten gaan werken.

Hoe lang duren de sessies op Texel?

Dat hangt er een beetje vanaf hoe het loopt, maar ga uit van 1,5 tot 2 uur. Daarna zit je hoofd vol en is het niet meer effectief. Hou er wel rekening mee dat ik je tussentijds opdrachten mee kan geven en dat je tijd reserveert om te laten bezinken wat er is gebeurd.

Is het nodig om een paar dagen naar Texel te komen?

Ja, eigenlijk wel. Live kan ik intensiever met je werken dan online, waardoor de resultaten ook groter zijn. Daarnaast is het heel goed dat je jezelf een paar dagen vrij gunt. Als je dat niet aan jezelf kunt geven, dan is het de vraag of je bereid bent om serieus aan je stress te werken.
Heb je een praktisch probleem om naar het eiland te komen (bijvoorbeeld een handicap), neem dan even contact met mij op, dan kijken we samen wat er wel mogelijk is.

Kan ik ook iemand anders meenemen naar Texel?

Op zich kan dat, maar houd er rekening mee dat het een intensief proces is. De sessies met mij zijn sowieso 1 op 1. En daarnaast heb je tijd nodig voor eventuele opdrachten en om het gebeurde te laten bezinken. Neem dus alleen iemand mee die weet waar je mee bezig bent en die je daar de ruimte voor geeft.

Kan ik zelf kiezen welke modules ik afneem?

Als je zelf het idee hebt dat je aan specifieke modules behoefte hebt, kun je dat aangeven. Meestal zal je zelfinzicht groot genoeg zijn om dat juist te kunnen inschatten. Maar als ik denk dat andere modules beter bij jouw situatie passen, zal ik dat wel inbrengen.

Ik wil graag alle modules, kan dat?

Ja, dat kan. Tegen een meerprijs kun je alle modules toegestuurd krijgen. De begeleiding stopt echter wel 6 maanden na je reis naar Texel. In dat geval zullen we per maand afspreken met welke modules je aan de gang gaat en waar de Zoom-call over zal gaan.

TexelTijd, wat houdt dat dan precies in?

TexelTijd is een programma dat ongeveer 7 maanden duurt en speciaal voor jou op maat gemaakt wordt. In de eerste maand hebben we een uitgebreide intake, waarbij ik kijk wat jij nodig hebt om weer goed te kunnen functioneren. Daarnaast kijk ik hoe het met je gelukshormonen zit en hoe we die snel weer kunnen laten toenemen. Ook krijg je de eerste twee modules alvast toegestuurd, zodat je snel aan het werk kunt en je je al wat beter gaat voelen.

Aan het einde van de eerste maand plannen we drie sessies op Texel in. Daarvoor kom je een aantal dagen naar het eiland. Even er tussenuit, tijd voor jezelf nemen. De sessies kunnen we op drie achtereenvolgende dagen plannen, maar we kunnen er ook een dag tussen nemen. Je komt dus 3 tot 6 dagen naar Texel, net wat jou past. Reis en verblijf zitten niet bij de kosten inbegrepen: je kunt het dus net zo luxe of spartaans maken als je zelf wil!

Na je verblijf op het eiland loopt het programma nog 6 maanden door. Elke maand krijg je een nieuwe module en plannen we een Zoom-call van 1 uur in, zodat je al die tijd persoonlijk wordt begeleid. Je kunt al je vragen stellen en hebt een stok achter de deur om daadwerkelijk met de modules aan de gang te gaan. Deze maanden heb je ook nodig om je nieuwe gedrag je ook echt eigen te maken en te zorgen dat je niet na een paar geweldige dagen op Texel gewoon weer op de oude voet verder gaat.
Loop je vast tussen de Zoom-calls in? In noodgevallen kun je me ook tussentijds vragen stellen!

De inhoud van de modules

Op basis van de intake maak ik een keuze uit de volgende modules. De modules 1 en 2 krijg je de eerste maand toegestuurd. Elk traject eindigt met de modules 11 en 12.

1. Van pijn naar fijn: waar lig jij wakker van en hoe ziet jouw perfecte leven er uit, zodat je elke dag vol enthousiasme je bed uitspringt

 • De rauwe realiteit: wees heel eerlijk naar jezelf
 • Hoe ziet jouw ideale leven eruit (dromen mag!)
 • Wat levert het je op als je jouw ideale leven gaat leven

Hoe je zorgt dat je niet steeds afdwaalt van wat je eigenlijk wil door de waan van de dag.

2. Met deze test geef ik jou een persoonlijk advies dat je enorm gaat helpen om snel de ergste symptomen van jouw stress kwijt te raken

 • Hoe staat het met jouw gelukshormonen
 • Waarom voel jij je zoals je je voelt
 • Hoe kun je je gelukshormonenlevel verhogen, zodat jij je al snel weer lekker in je vel voelt

Dit is een magische stap waarmee alle volgende stappen je een stuk gemakkelijker afgaan, omdat je je snel energieker en blijer voelt.

3. Kennis is Key: door te leren hoe je stress in een vroeg stadium kunt herkennen, kun je voortaan je stress aanpakken vóórdat je er last van krijgt

 • Gezonde stress en schadelijke stress
 • Wat stress met je doet
 • Symptomen in een vroeg stadium herkennen

Hoe je zorgt dat je niet steeds weer op je bek gaat door op tijd die opstaande stoeptegel te zien aankomen

4. Het toverwoord: leefstijl!

 • Voeding die je stressbestendiger maakt
 • Bewegen
 • Ontspanning en slapen

Hoe je heel simpel jezelf weerbaarder kunt maken, zodat je stress beter de baas blijft.

5. Spiegeltje spiegeltje aan de wand: kijk eens eerlijk naar jouw stressoren en leer hoe je voortaan zonder ze kunt

 • Hoe ziet jouw stress er uit
 • Beentje lichten: hoe kun je jouw stressoren tackelen voordat ze jou tackelen
 • Gooi je anker uit: hoe kun je voorkomen dat je afdrijft

Hoe je het geleerde tot nu toe direct op jezelf kan toepassen.

6. De kunst van Katie: hoe je met behulp van 4 vragen je doemdenken simpel en radicaal kunt ombuigen tot helpende gedachten

 • De vier vragen van Byron Katie
 • De omkeringen
 • Leer jezelf interviewen

Hoe je ontdekt dat het meeste dat je denkt helemaal niet waar is.

7. Twaalf manieren om je in elke situatie snel te kunnen ontspannen

 • Ontspannen op het werk (terwijl niemand het ziet)
 • Ontspannen zodat je lekker kunt slapen
 • Supersnelle oefeningen voor noodsituaties

Hoe je ontdekt dat je helemaal niet uren op een meditatiekussen hoeft te zitten om te kunnen ontspannen.

8. Hoe jouw kernwaarden een fantastisch hulpmiddel zijn om gemakkelijk keuzes te kunnen maken

 • Waarom zijn jouw kernwaarden belangrijk voor je
 • Jouw vijf meest belangrijke waarden
 • Hoe jouw kernwaarden werken als een innerlijke TomTom

Hoe ook jij een postduivengevoel kunt krijgen zonder ingewikkelde vragen.

9. Drie fantastisch simpele modellen die je kunt inzetten als je niet meer weet wat je moet doen

 • Waar heb jij invloed op
 • Moet jij dit nu doen?
 • Timemanagement is achterhaald, wat dan wel?

Hoe jij jezelf simpele vragen kunt stellen om snel je prioriteiten te kunnen bepalen.

10. Walt Disney en de innerlijke criticus

 • Het succes van Walt Disney
 • Het aapje op je schouder
 • Hoe je je dromen realistisch in kunt zetten

Hoe jij een goede balans kunt ontwikkelen tussen je dromen en de realiteit.

11. Stel je eigen persoonlijke gereedschapskist samen, zodat je nooit meer met lege handen komt te staan

 • Wat voor klusser ben jij
 • Wat zit er in jouw gereedschapskist
 • Hoe je kunt leren met meer gereedschappen te werken

Hoe jij altijd genoeg handvatten hebt om jezelf in elke situatie te kunnen redden.

12. Hoe nu verder: maak een actieplan waarmee je voor de rest van je leven zelf aan het roer staat

 • Maak je eigen actieplan
 • Zwemvest voor de lastige momenten
 • Leer voor de wind zeilen

Hoe je er ook echt voor zorgt dat wat je nu geleerd hebt, niet in een la terecht komt.

Waar wacht je nog op? Gun jezelf om voor eens en altijd van je stress af te komen.

Het levert je een zoveel fijner leven op!